Infographic laten maken

Steeds meer websites maken gebruik van infographic om informatie over te dragen. Tegenwoordig willen mensen informatie steeds sneller en makkelijker ontvangen. Je kunt wel een lap tekst vol met informatie neerzetten, maar tegenwoordig zullen heel weinig mensen dit gaan lezen. Met een infographic komt de informatie snel en makkelijk over. Zo heb je meer kans om bezoekers vast te houden en dat ze daadwerkelijk de informatie gaan lezen.

Waarom een Infographic laten maken

Infographic laten maken
Er zijn tal van redenen om een Infographic te laten maken. Wat is uw reden?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en geldt des te meer in de online wereld. Met een pakkende infographic heb je veel meer kans om bezoekers vast te houden. Bij het verkopen van producten en diensten kan een infographic dan ook heel goed werken. De kosten van een infographic laten maken zijn tegenwoordig dan ook laag. Er zijn steeds meer bekwame mensen die het snel en goed kunnen maken.

Proces beschrijven

Voor het verkopen van diensten werkt het proces beschrijvende infographic het beste. Bij het infographic laten maken moet je duidelijk de bedrijfsprocessen beschrijven en wat je ervan verwacht. Wanneer de processen op een leuke en speelse manier worden beschreven, heb je een grotere kans dat mensen verder zullen kijken dan de eerste pagina. Uit onderzoek blijkt dat de meeste bezoekers al binnen een paar seconden weten of de website heeft wat ze zoeken. Een goed opgezette proces infographic kan hun aandacht in die paar seconden pakken. Ze gaan dan pas meer inhoudelijk naar de website kijken. Als je dan een goede dienst aanbied en de bezoeker is daarnaar opzoek is de kans groot dat je het tot een verkoop leid.

Vergelijkende infographic

Bij het infographic laten maken kiezen mensen vaak ook voor de vergelijkende infographic. Met de vergelijkende infographic kunnen ze op een simpele manier laten zien, waarom hun dienst of product beter is dan het andere. De vergelijkende infographic werkt echt, want mensen laten zich vaak leiden door cijfers en statistieken. Het moet natuurlijk niet misleidend zijn.

Werkt het echt?

Een infographic werkt echt en alle grote bedrijven kiezen er vaak voor een infographic te laten maken. Ze kunnen op deze manier de informatie snel en duidelijk overbrengen. Mensen onthouden het ook beter, omdat er een combinatie is van tekst en beeld, eventueel geluid (video). Voor het onthouden van lange termijn informatie moeten onze hersens de informatie coderen. Het coderen gebeurt zo op drie verschillende manieren, waardoor de kans groter is dat mensen het onthouden.

Is een infographic laten maken duur?

Een infographic laten maken hoeft helemaal niet duur te zijn. Zoals met alles, heb je dure en goedkope infographic ontwerpers. Je moet natuurlijk altijd een goede balans vinden tussen kwaliteit en prijs. Duur is niet altijd beter en goedkoop is niet altijd slechter. Zo zijn er studenten met veel verstand van infographic maken, die het voor een lage prijs doen. Ze willen naast hun studie leuke verdienen en doen het voor een lager prijs. Er zijn ook bedrijven met jarenlange ervaring die het sneller en beter kunnen, ook zij zullen minder vragen. Voor een professionele infographic ben je rond de 900 euro kwijt. Dit kan goedkoper als je het voorwerk zelf doet.

Bij infographicsdesigner.nl heb je al een infographic vanaf €299 ex BTW. Hierbij stelt u de tekst op en regelt u de afbeeldingen (denk aan auteursrecht). Wanneer u de gegevens ook nog vergezeld van een ruwe schets bent u dus voor een koopje klaar..