Soorten information graphics

Infographics zijn hot. Het is een nieuwe manier om informatie te verschaffen en meer klanten naar je website te krijgen. Waarom is het een goed idee om een infographic designer uit te kiezen om jouw infographic te ontwerpen? In plaats van lange lappen tekst is het voor lezers efficienter om afbeeldingen te lezen. Je kent het adagio ‘1 afbeelding zegt meer dan 1000 woorden’t och nog wel?

In dit artikel geven we meer informatie over infographics en een designer vinden om een infographic te laten maken.

Wat zijn infographics?

Een infographic is een afbeelding met tekst in één en is een afkorting van de woorden Information en Graphics. Het is bedoeld om de bezoeker te informeren. De bezoeker hoeft dan geen lappen tekst te lezen, maar krijgt de informatie op een gemakkelijke en snelle manier in beeld. Een groot voordeel van een infographic is dat het gemakkelijk kan worden gedeeld op bijvoorbeeld social media. Steeds meer bedrijven maken gebruik van infographics, omdat ze inzien wat de vele voordelen van infographics zijn.infographics laten maken

Soorten information graphics

Er zijn verschillende soorten infographics waar je uit kunt kiezen. Ieder type is voor een andere doelgroep. Zo heb je bijvoorbeeld een vergelijkende infographic, waarbij je twee (of meer) producten met elkaar kunt vergelijken. Ook is er de timeline infographic, waarmee je bijvoorbeeld gemakkelijk de geschiedenis van je bedrijf kunt tonen. Wanneer je een geographic infograph wilt, kun je design hebben speciaal gericht op verschillende locaties. Je kunt kiezen voor een type infographic dat past bij jouw product, dienst of pagina en waar jij beter van wordt.

Waarom een infographic designer?

Waarom zou je een infographic designer inhuren voor het ontwerpen van een infographic? Sommige mensen denken dat ze het ook prima zelf kunnen en natuurlijk mag je dit ook best uitproberen. Het is echter wel een feit dat een infographic designer precies weet hoe het juiste publiek kan worden bereikt. Ook heeft de graphic designer de nodige software en ervaring, waardoor het ontwerp een professionele uitstraling heeft. Een infograph moet er immers wel goed uitzien om het juiste publiek aan te spreken.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en denk je dat een infographic een perfecte uitbreiding is voor jouw website of dienst? Laat dan een Infographic ontwerpen door een professionele designer. Bekijk de verschillende mogelijkheden of neem contact op voor een persoonlijke offerte of advies op maat. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.