De infographic ontwerper

Ben jij op zoek naar een infographic ontwerper? Dan kan het wel handig zijn om te weten wat zo’n ontwerpen nou eigenlijk voor je doet en welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Wat is een infographic?

Een infographic wordt gebruikt om mensen middels een afbeelding te informeren. Zo kan de boodschap die je wilt overbrengen in één oogopslag worden gezien. Er hoeft geen lap tekst te worden gelezen en dat maakt het gebruiksvriendelijk. Een ander groot voordeel is dat de infographics heel gemakkelijk gedeeld kunnen worden op social media. Denk aan Facebook, Pinteres ten Tumblr.

Waar is een infographic handig voor?

Een infographic kan dus worden gebruikt om je klanten of websitebezoekers te informeren. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg in een infographic laten zien waar je product wordt geleverd. Of misschien: hóe het wordt geleverd. Je kunt ook in een infographic extra informatie geven over je bedrijf. Het is ook mogelijk om informatie te geven over een bepaald onderwerp of product. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.de infographic ontwerper

De kracht van social media

Social media is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Wanneer een goede infographic op je site staat, kan er een domino-effect ontstaan zodra de eerste bezoeker dit deelt op social media. Andere mensen bekijken het vervolgens en delen het ook weer. Op deze manier krijg je een groter bereik voor jouw bedrijf of website. Omdat een infographic makkelijk te delen is, is de kans op meer bekendheid groter.

Hoe gaat een infographic ontwerper te werk?

Er is veel mogelijk met een infographic ontwerper. Er zal altijd een overleg plaatsvinden, zodat je precies krijgt wat jij wilt. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een vast pakket, of een infographic op maat. De ontwerper kan je ook adviezen geven, wanneer je zelf niet goed weet wat zal werken. Zo weet je zeker dat je infographic de juiste doelgroep kan bereiken.

Wat kost een infographic ontwerper?

De prijs van een infographic, is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groot moet de infographic bijvoorbeeld zijn? Hoe veel werk zal de ontwerper hebben? Moet de ontwerper zelf de afbeeldingen maken of lever jij die aan? Het is mogelijk vrijblijvend een offerte aan te vragen, zodat je makkelijker kunt besluiten wat je precies wilt.